Knjiga “Bistvenih sto”

E100-crop1

»Skušal sem brati Sveto pismo, pa mi nikoli ni uspelo priti prav daleč.«
»Sveto pismo sem bral po koščkih, vendar ne vem, kako ti sestavljajo celoto.«
»Nikoli še nisem bral Svetega pisma, vendar me zanima, kaj je njegova glavna vsebina.«
»Rad imam Sveto pismo, vendar bi rad razumel, kako naj ga prenesem v svoje življenje danes.«

Če katera od zgornjih trditev velja tudi za vas, potem je knjiga Bistvenih sto prava za vas. V njej boste našli sto skrbno izbranih značilnih svetopisemskih odlomkov, ki so zaradi lažjega razumevanja razdeljeni v dvajset vsebinskih sklo­pov, ki povzemajo celotno »veliko zgodbo« Svetega pisma. Knjiga nas v vsak odlomek uvede s pomočjo petih korakov: moli, preberi, premisli, uporabi in še enkrat moli. Ta vzorec lahko uporabimo vedno, kadar beremo Sveto pismo. Ko beremo, Bog govori nam, z molitvijo pa se mi odzivamo na njegov nagovor.

E100 logo_smaller»Res pomembno v tej knjigi je to, da nas pri vsakem svetopisemskem odlomku opozarja, kaj nam hoče po njem povedati Bog, prav meni in tebi, prav za ta dan, to uro. Da to niso le bolj ali manj zanimive zgodbe, pesmi in pridige iz sive davnine, ampak beseda za nas, ki se danes veselimo življenja in se spopadamo s težavami. Whitney T. Kuniholm zna to povedati duhovito in nam pokaže tudi smešne in tragične poteze oseb, ki nastopajo v svetem besedilu. Vprašanja pod naslovom »Uporabi« pri vsakem odlomku še posebej podčrtavajo, da je zadeva aktualna, živa, vredna premisleka in upoštevanja. Posebno lepo se mi zdi, kako samoumevno pisec postavlja pred branje Svetega pisma in na konec premišljevanja – molitev.« (dr. Marijan Peklaj)

Knjiga je pomemben nov korak v kampanji Berem Besedo. V okviru te smo že razdelili 30.000 knjižnih kazal z izzivom Mojih trideset dni s Svetim pismom. Odlomki na knjižnem kazalu so bili vzeti prav iz knjige Bistvenih sto. Knjiga prinaša nov izziv vsem, ki želimo zaživeti novo kulturo branja Svetega pisma. Izziva nas, da se z branjem stotih bistvenih odlomkov podamo na potovanje v osrčje Svetega pisma. Obiščite spletno stran Berem Besedo, kjer so brezplačno na voljo dodatna gradiva, ki vam bodo v pomoč pri osebnem ali skupinskem srečevanju z Besedo.

Cena knjige je 12 EUR. Kupite jo lahko v našem Svetopisemskem središču ali v naši spletni knjigarni.


Če želite povabiti sodelavca Svetopisemske družbe Slovenije, da tudi v vašem kraju predstavi pobudo Berem Besedo in v spodbudnem predavanju povabi k branju Svetega pisma po knjigi Bistvenih sto, nam pišite na [email protected] ali pokličite na 040/980 891.

Posted in Novice and tagged , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Promo’ Material for the Bible Society | Matic Jelovčan Design

Comments are closed.