Življenje z Jezusom na YouVersion!

Besedila, ki nastajajo v okviru projekta “Življenje z Jezusom” so zdaj na voljo v brezplačni aplikaciji YouVersion!

YouVersion-logo-blackYouVersion je najbolj razširjena aplikacija za branje Svetega pisma za vse vrste pametnih telefonov in tablic; namestilo si jo je že več kot 200 milijonov uporabnikov po vsem svetu! Je del pobude “Every Tribe Every Nation”, ki si prizadeva priskrbeti Sveto pismo vsem jezikom in narodom na svetu. Zato boste v njej našli tudi mnoge tuje prevode (trenutno več kot 1200 prevodov v 900 jezikov!). Združene svetopisemske družbe so eden glavnih partnerjev v tej pobudi. V tej aplikaciji je že dalj časa na voljo slovenski Jubilejni prevod Nove zaveze iz leta 1984.

SnopicŽivljenje z Jezusom je pionirski projekt, v okviru katerega že več let prevajamo besedila Nove zaveze v sodobni jezik. Jezusovo sporočilo je izraženo v jasni, vsakdanji govorici, ki ne uporablja posebnega “cerkvenega” izražanja. Prevod je neposreden in lahko razumljiv. Trenutno so dokončane naslednje knjige: Evangelij po Marku, Evangelij po Luku, Apostolska dela, Pismo Kološanom, Jakobovo pismo in vsa tri Janezova pisma. Ta besedila so bila že izdana v knjižni obliki in tudi v različnih digitalnih formatih.

YouVersion Življenje z Jezusom Lk 1,78-79Glavne prednosti besedil “Življenje z Jezusom” v aplikaciji YouVersion:
  • Vsa besedila “na istem kraju”,
  • preprosto iskanje (ime knjige, številka poglavja),
  • primerjava s stotinami tujih prevodov,
  • možnosti za označevanje besedila in zapisovanje lastnih opomb,
  • deljenje svojih opomb z drugimi prijatelji, ki uporabljajo YouVersion,
  • deljenje priljubljenih vrstic s prijatelji na Facebooku in drugimi socialnimi omrežji,
  • preprosto ustvarjanje slik s svetopisemskim besedilom (glej desno), ki jih prav tako lahko delite.
Kako naložiti aplikacijo YouVersion na svoj pametni telefon?

Uporabniki pametnih naprav jo na svojem telefonu ali tablici poiščite v “Trgovini play” (Android) oziroma v AppStore (Apple); v iskalnik vpišite “YouVersion” oziroma “Bible“.

app-icon-english-900x900Med številnimi rezultati se vam bo prikazala tudi ikona, kakršna je na levi, ponudnika “Life.Church”. To je aplikacija YouVersion, ki jo nato naložite na svoj telefon oziroma tablico. Aplikacija je brezplačna. Ker gre za precej veliko datoteko, priporočamo, da jo naložite preko Wifi povezave.

Ko imate aplikacijo naloženo, si ustvarite tudi uporabniško ime, kar vam bo nato omogočilo, da si želene prevode shranite na telefon, s čimer boste lahko do njih dostopali tudi brez spletne povezave. Kot je bilo že rečeno, sta v slovenščini na voljo Nova zaveza v Jubilejnem prevodu ter sedaj nastajajoči prevod Življenje z Jezusom.

Če vam namestitev aplikacije še vedno dela težave prosite za pomoč kakega najstnika 🙂

Uživajte pri srečevanju z živo Jezusovo besedo!

Posted in Novice and tagged , , , , , , , , , , , , .