Oh, koliko Svetih pisem

Svetopisemsko družbo Slovenije je obiskala skupina otrok iz Angelinega vrtca. Razveselili smo se malih nadebudnih glavic, ki so želele spoznati, kakšna Sveta pisma imamo. Veliko, malo, družinsko, ilustrirano, z zlatimi črkami pa z opombami… Oh, koliko Svetih pisem.

In kako smo otrokom predstavili Sveto pismo? Kot biser. Res je, da Sveto pismo ni okroglo pa tudi ne tako svetleče, je pa zato vsebina tako zelo dragocena, da jo moraimg_20160928_103428mo vedno nositi v srcu. Saj daje življenje.

In ker so male glavice radovedno iskale naprej, smo jim predstavili svetopisemsko razstavo; šofar (Kozlov rog (prim. 2 Mz 19,16), obredno trobilo pri bogoslužju v dscn5723templju in v shodnicah) nas je spominjal na šofer-ja, mezuza (Db. podboj. Puščica, v kateri je pergamentni zvitek z besedilom 5 Mz 6,4-9 in 5 Mz 11,13-21) na meduzo, tora pa je ostala kar tora:)

Prebrali smo odlomek iz Dalmatidscn5721nove biblije, se nasmejali starinskemu jeziku in otroke spodbudili, da doma berejo Sveto pismo. Za konec pa smo, kot se za ljudi veselega srca spodobi, nekaj zapeli.

Otrokom želimo obilo blagoslova in naj jih Beseda vodi in spremlja na njihovi poti.

 

Posted in Novice and tagged , , .