Srečanje prijateljev Božje besede

20151030-DSC04758V petek, 24. marca, ob 18. uri, vabimo na občni zbor – srečanje prijateljev Božje besede!

Srečanje je namenjeno vsem, ki želimo ljudi navdušiti za branje Svetega pisma. Skupno bomo načrtovali in snovali, kako bi v Sloveniji spodbudili ljudi, da njihovo Sveto pismo ne bi bil zgolj okras na eni izmed polic, ampak tista knjiga, iz katere črpajo moč za vsakdanje življenje. Zato je srečanje spodbuda vsem “sejalcem Božje besede”, da se nam pridružite in pomagate širiti Božjo besedo med ljudi.

V okviru srečanja bomo izpeljali tudi občni zbor Svetopisemske družbe, vendar udeležba nikakor ni omejena samo na člane, ampak želimo nanj iskreno povabiti vse svetopisemske delavce in ljubitelje ter vse, ki želite pobližje spoznati svetopisemsko delo v Sloveniji.

»Božje zapovedi in evangelij, to je najboljše, večno imetje.« (Primož Trubar)

»Božje zapovedi in evangelij, to je najboljše, večno imetje.«
(Primož Trubar)

Svetopisemska družba nadaljuje s tradicijo gostovanja pri Cerkvah ustanoviteljicah v različnih krajih po Sloveniji. Zato bo letošnje srečanje potekalo v Ljubljani, gostila pa nas bo Evangeličanska cerkev (Gosposvetska 9). Nagovoril nas bo evangeličanski škof, mag. Geza Filo in predstavil pomen svetopisemske dejavnosti slovenskih reformatorjev.

Za vse udeležence smo pripravili posebno darilo: knjigi Kumranski rokopisi ter Med izvirnikom in prevodi.

Prisrčno vabljeni,
sodelavci Svetopisemske družbe

Posted in Novice and tagged , , , .