Občni zbor Svetopisemske družbe minil v duhu načrtovanja in hvaležnosti

DSC_0011V petek, 24. marca 2017, je potekal občni zbor Svetopisemske družbe Slovenije. Zbrali smo se v Evangeličanski cerkvi, ki je ena izmed ustanoviteljic našega društva.

Po uvodnih besedah dosedanjega predsednika društva dr. Marijana Peklaja nas je nagovoril škof Geza Filo; z namenom obeleženja petstoletnice reformacije je osvetlil pomen svetopisemske dejavnosti slovenskih protestantov v 16. stoletju.

V pregledu preteklega leta smo s hvaležnostjo ugotavljali, da je Svetopisemska družba aktivno sodelovala na mnogih področjih širjenja Božje besede in s pomočjo dobrotnikov v slovenskem prostoru razširjala in spodbujala branje Svetega pisma.

Po nekaj odigranih skladbah na orglah so sledile volitve. V letošnjem letu so se zamenjali tudi nekateri člani odbora, ki jim je potekel mandat. Med njimi se je poslovil dosedanji predsednik dr. Peklaj. Novi predsednik pa je postal Janez Jeromen ml.

Dr. Peklaju se iskreno zahvaljujemo za njegovo delo, za nesebično podporo in modre nasvete ter da je odlično krmaril naše društvo dvanajst let. Gospod naj mu v obilnem povrne!

Novemu predsedniku Janezu Jeromnu želimo obilo modrosti, Božje milosti in Svetega Duha na novi poti. Oba bomo še naprej podpirali v molitvi.

Druženje smo zaključili ob klepetu in prigrizku, polni novih načrtov.

 

 

Posted in Novice.