Papež pohvalil in spodbudil delo Bibličnih družb

Papež Frančišek pohvalil in spodbudil skupno prizadevanje Bibličnih družb in Katoliške cerkve pri širjenju Božje Besede

"Milost z vsemi, ki v nepropadljivosti ljubijo našega Gospoda Jezusa Kristusa." (Ef 6:24) 

 S temi besedami je papež Frančišek 5.10.2017 pozdravil Odbor Združenih Bibličnih družb za stike med cerkvami. Odbor sestavljajo pripadniki različnih krščanskih denominacij, strokovnjaki in profesorji različnih področij, ki s skupnim ciljem – razširiti Besedo med vse narode,  zasledujejo odločitev Svetovnega združenja Bibličnih družb, da okrepijo vezi med cerkvami.

Odbor za stike med cerkvami je bil pri papežu toplo sprejet in je imel privilegij zasebne avdience, kar kaže na to, da papež na čelu katoliške cerkve pozdravlja delo Bibličnih družb po svetu in je opazil trud, ki ga Biblične družbe vlagajo pri širjenju Besede.

"Veliko naših bratov in sestra po svetu je v zaporu zaradi širjenja Besede, še več jih je prelilo kri ker so pričali za vero v Jezusa Kristusa.« »Ravno po teh zvestih kristjanih spoznavamo pomembnost Svetega pisma. Nekateri so preganjani samo zato, ker ga imajo ali berejo,« je poudaril papež in se ob te zahvalil vsem tistim, ki prevajajo, tiskajo in širijo Sveta pisma po svetu.

»Kakor posvetimo čas tistim, ki jih ljubimo, moramo kristjani posvetiti čas branju Božje Besede. Izjemnega pomena za cerkev v današnjem času je, da razglaša evangelij brez zadržkov in strahu. To smo dolžni delati v poslušnosti Bogu, v poslanstvu, ki nam ga je zapustil, da naredimo vse narode za Njegove učence, dokler sam ne pride v slavi.«

Papež je spregovoril tudi o pomembnosti vloge Bibličnih družb, ki skušajo narediti Sveto pismo dostopno vsem ter ga prevajajo v mnoge različne jezike, da bi bil dostopen čim več ljudem po svetu.

Papež je pozval še k večjemu sodelovanju med Katoliško cerkvijo in Bibličnimi družbami z besedami Svetega pisma: »Skupaj širimo Besedo. Molimo, da se bo zgodila Očetova volja. Delajmo skupaj, da se bo lahko Gospodova volja izpolnila v nas.«

Z več kot 3600 jezikov, ki še vedno nimajo prevedenega niti enega dela Svetega pisma in mnogih jezikov, ki čakajo na revizije prevodov, to vsekakor kliče po skupnih prizadevanjih vseh bibličnih družb, cerkva in krščanskih skupnosti.

Odbor Združenih bibličnih družb so zastopali:
– Kardinal John Olorunfemi Onaiyekan, Nadškof Abuja, Nigeria
– Škof Angaelos, škof Koptske ortodoksne cerkve v UK
– Nadškof John Chew (PhD), Singapore
– Dr. C. Rosalee Velloso Ewell, Izvršni direktor svetovne Evangelijske zveze
– Profesor Dr. Jutta Henner, generalna tajnica Avstrijske biblične družbe
– Prof. Dr. Miltiadis Konstantinou, profesor Stare zaveze na univerzi Aristotel v Grčiji
– Rev. Makoto Watabe, Generalni tajnik Japonske biblične družbe

Posted in Novice and tagged , , , , , , , , .