Prevajamo aplikacijo za Sveto pismo! Se pridružiš?

Kdaj ste nazadnje šli od doma brez telefona? Verjetno se to ne zgodi prav pogosto.

Pametne naprave so postale nepogrešljiv del našega vsakdana. Že dolgo več niso namenjene le klicem in kratkim sporočilom. Z njimi brskamo po spletu, se orientiramo v nepoznanih krajih, spremljamo televizijske programe in … beremo Sveto pismo!

To omogoča tudi aplikacija YouVersion – The Bible App, ki ima že prek 370.000.000 prenosov (ja, prav ste prebrali: tristo sedemdeset milijonov!). Odkrili so jo že tudi mnogi Slovenci in Slovenke, saj je v njej brezplačno že na voljo tudi nekaj slovenskih besedil.

Poleg tega se je aplikacija v 10 letih močno razvila in danes ponuja načrte za branje z duhovnimi spodbudami, enostavno deljenje svetopisemskih citatov na družabnih omrežjih in povezovanje s prijatelji.

Žal pa uporabniški vmesnik še vedno ni na voljo v slovenskem jeziku.

Po pogovorih so nam avtorji aplikacije dali zeleno luč, da skupaj z objavo najbolj priljubljenih slovenskih prevodov celotnega Svetega pisma tudi uporabniški vmesnik prevedemo v naš jezik! Tako bo Sveto pismo še bližje vsem, ki imamo radi slovenski jezik tudi na digitalnih napravah.

Želiš tudi ti pomagati pri širjenju Božje Besede? Pridruži se ekipi prevajalcev!

Prevajanje poteka iz angleščine v slovenščino, prevajalo pa se bo poleg same aplikacije tudi nekaj bralnih načrtov ter drugih elementov, ki sodijo k aplikaciji.

Te mika sodelovanje? Piši na [email protected] in se prijavi!

Posted in Novice and tagged , , , .