»The Bible Project« zdaj tudi v slovenščini

Mnogi slovenski ljubitelji Svetega pisma poznajo priljubljeno serijo video posnetkov The Bible Project (»Projekt Sveto pismo«), v kateri je trenutno več kot 150 kratkih epizod s svetopisemsko vsebino. Med njimi so uvodi v vse posamezne knjige v Bibliji, splošni uvodi v celotno Sveto pismo in tudi predstavitve različnih bibličnih tem. Pristop je poljuden, s pomočjo animacij, ki se izrisujejo med tem, ko se sogovorca na svež in napet način podajata v svetopisemsko zgodbo. Hkrati pa bolj izkušen gledalec lahko opazi, da je za tem preprostim pripovedovanjem in posredovanjem žive Božje besede tehten premislek, ki mu ne manjka strokovne teološke podlage. Ti kratki videi so torej kot nalašč za skupinsko delo s Svetim pismom, še posebej z mladimi, pa tudi za osebno poglabljanje v Božjo besedo.

Seveda pa je pri tem lahko ovira jezik. Zato se Svetopisemska družba Slovenije in zavod Pridi.com skupno lotevata postopnega prevajanja tega gradiva. Kot prvi korak smo s slovenskimi podnapisi že opremili dva videa in z njima si želimo pridobiti čim več povratnih informacij od vas, uporabnikov. Prav od tega je namreč odvisno nadaljevanje prevajanja, ki se ne želi omejiti le na podnapise, temveč želimo posloveniti celotne videe: slikovno gradivo, glasova, ki pripovedujeta, ter spletno stran in druga spremljevalna gradiva. Toda najprej moramo ugotoviti, če je za to dovolj zanimanja med vami.

Torej ste zdaj na potezi vi – oglejte si spodnja videa in odgovorite na kratko anketo na naslovu https://goo.gl/forms/SuMDwXnXjDZ1JLu02. In ne pozabite k temu povabiti še svojih prijateljev na socialnih omrežjih! Če bomo prejeli dovolj pozitivnih ali dobronamerno kritičnih odzivov, bomo z delom nadaljevali, sicer pa ga bomo opustili.


Če se slovenski podnapisi ne odprejo sami od sebe, kliknite na zobato kolo v spodnjem desnem kotu videa in nato na »Podnapisi« ter v seznamu izberite »Slovenščina«.

Kaj je Sveto pismo


Evangelij po Marku

Posted in Gradiva, Novice and tagged , , , , , .