Daniel Brkič: Anton Chráska med Slovenci – e-knjiga

0,00  vklj. z DDV

Monografija o življenju in delu Antona Chráske.
e-knjiga v formatu EPUB.

Opis

O duhovnih koreninah evangelijskega gibanja pri nas

Monografija o življenju in delu Antona Chráske, prevajalca Svetega pisma in evangelijskega misijonarja med Slovenci. Avtor natančno razišče, kako je Chráska prevajal Sveto pismo, in osvetli, kako je s svojim misijonarskim delom odločilno vplival na nastanek evangelijskega gibanja pri nas.

Knjiga je prvič izšla leta 1999, to pregledano elektronsko izdajo pa je pripravila Svetopisemska družba Slovenije v počastitev stoletnice izida Chráskovega Svetega pisma.

Avtor Daniel Brkič je sicer nadaljeval raziskavo o Antonu Chráski in leta 2003 na Teološki fakulteti Matija Vlačić – Ilirik v Zagrebu zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom “Anton Chráska in njegova teologija”. To delo še čaka na objavo.

Več informacij o Antonu Chrásku in njegovem delu je na posebni spletni strani chraskovo.svetopismo.si. Tam je tudi tudi spletna verzija celotnega petega poglavje te knjige, ki obravnava Chráskov prevod Svetega pisma.


Knjigo v elektronskem formatu EPUB si lahko brezplačno naložite takole: dodajte jo v košarico in opravite “nakup”. Po e-pošti boste prejeli povezavo, s pomočjo katere boste lahko prenesli datoteko. Ob tem morate biti prijavljeni na našo stran s svojim uporabniškim geslom. Če tega še niste storili, se lahko brezplačno registrirate tukaj.

Elektronska knjiga v formatu EPUB
ISBN 978-961-6726-39-9

Dodatne informacije

ISBN

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.