Daniel Brkič: Anton Chráska med Slovenci – e-knjiga

0,00  vklj. z DDV

Monografija o življenju in delu Antona Chráske.
e-knjiga v formatu EPUB.

Opis

O duhovnih koreninah evangelijskega gibanja pri nas

Monografija o življenju in delu Antona Chráske, prevajalca Svetega pisma in evangelijskega misijonarja med Slovenci. Avtor natančno razišče, kako je Chráska prevajal Sveto pismo, in osvetli, kako je s svojim misijonarskim delom odločilno vplival na nastanek evangelijskega gibanja pri nas.

Knjiga je prvič izšla leta 1999, to pregledano elektronsko izdajo pa je pripravila Svetopisemska družba Slovenije v počastitev stoletnice izida Chráskovega Svetega pisma.

Avtor Daniel Brkič je sicer nadaljeval raziskavo o Antonu Chráski in leta 2003 na Teološki fakulteti Matija Vlačić – Ilirik v Zagrebu zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom “Anton Chráska in njegova teologija”. To delo še čaka na objavo.

Več informacij o Antonu Chrásku in njegovem delu je na posebni spletni strani chraskovo.svetopismo.si. Tam je tudi tudi spletna verzija celotnega petega poglavje te knjige, ki obravnava Chráskov prevod Svetega pisma.


Knjigo lahko prenesete v formatu EPUB.

Po brezplačnem “nakupu” boste preusmerjeni na stran, kjer boste lahko prenesli knjigo. Do strani s prenosi lahko vedno dostopate s prijavo v svoj uporabniški račun.

Elektronska knjiga v formatu EPUB
ISBN 978-961-6726-39-9

Dodatne informacije

ISBN

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.