Ilustrirano družinsko Sveto pismo

22,00  vklj. z DDV

Nov pristop k družinskemu branju Svetega pisma. Knjiga prinaša izbor najpomembnejših svetopisemskih zgodb, ki jih spremljajo ilustracije in poljudne razlage ter fotografije svetopisemskih krajev, predmetov in umetniških upodobitev.

 

Ni na zalogi

Opis

Knjiga predstavlja nov pristop k družinskemu branju Svetega pisma. Vemo, da je Biblija najbolj prevajana in tiskana knjiga na svetu; skoraj vsakdo jo ima na svoji knjižni polici. Vendar pa jo le redki zares vzamejo v roke. Bojimo se, da knjige, ki je bila napisana pred tisočletji in ki velja za sveto, ne bomo prav razumeli. V slovenskem prostoru sicer obstaja več komentiranih izdaj Svetega pisma, vendar so vse pisane v strokovnem jeziku, ki ni vsem dostopen.

Ilustrirano družinsko Sveto pismo zapolnjuje to pomembno vrzel v slovenski knjižni ponudbi. Prinaša izbor najpomembnejših svetopisemskih zgodb, ki jih spremljajo ilustracije in poljudne razlage. Dodane so tudi fotografije svetopisemskih krajev in predmetov ter umetniške upodobitve. Namenjena je prav vsem, tudi tistim, ki nimajo nobenega predznanja o Bibliji in krščanstvu. Za to še posebej poskrbijo splošni uvodi v večje ali manjše sklope besedil, kot so Stara zaveza, Izraelci v obljubljeni deželi, Potek dogodkov v Novi zavezi itn. Ilustracije z nazornimi pojasnili pa pritegnejo tudi otroke, zato je knjiga kot nalašč za skupno družinsko prebiranje in pogovor o tistih najpomembnejših življenjskih vprašanjih, ki jih odpira.

Čeprav je knjiga poljudna, je strokovno pripravljena in prevedena. Primerna je tudi za pastoralno delo in katehezo kot pripomoček, ki bo mnogim pomagal prvič odpreti Sveto pismo.

Dodatne informacije

Teža 1.500 kg
Dimenzije 22 x 3 x 28 cm
ISBN

Vezava

Strani

384