KOMPLET Nedeljski evangeliji po metodi lectio divina

3,00  vklj. z DDV

Lectio divina (božje branje) je ena najbolj primernih poti za hranjenje z Božjo besedo in pripravo na vernikovo oznanjevanje in pričevanjsko življenje. S pomočjo štirih korakov – branja, meditacije, molitve in kontemplacije – nam razkriva bogastvo resnice, ki ga prinaša Sveto pismo.

Leto A: Evangelij po Mateju, Leto B: Evangelij po Marku,  Leto C: Evangelij po Luku

Cena za komplet velja ob nakupu pri Svetopisemski družbi!

Cena posamezne knjižice v redni prodaji je 2,00 €

Ni na zalogi

Kategorija: .

Opis

Premišljevanja po metodi lectio divina za tekoče leto so brezplačno dostopna na naši posebni spletni strani lectiodivina.svetopismo.si.

Lectio divina je dinamičen, življenjski pristop k branju Svetega pisma, ki sta ga priporočila papeža Janez Pavel II. in Benedikt XVI., priljubljen pa je tudi v drugih krščanskih Cerkvah. Omogoča nam zvesto in spoštljivo premišljevanje Božje besede, ki je obenem pristno in verodostojno. S pomočjo štirih korakov – branja, meditacije, molitve in kontemplacije – nam razkriva bogastvo resnice, ki ga prinaša Sveto pismo.

Pričujoča premišljevanja nedeljskih evangelijev je napisal msgr. dr. Anthony Abela, strokovnjak za prevajanje Svetega pisma, izdajo pa so pripravile Združene svetopisemske družbe (United Bible Societies).

~ ~ ~

»Sinoda je pogosto izpostavila potrebo po molitvenem pristopu k svetemu besedilu kot osnovnemu elementu duhovnega življenja vsakega vernika, v različnih službah in življenjskih obdobjih, s posebnim poudarkom na lectio divini. Božja beseda je osnova vsake pristne krščanske duhovnosti. …
Dokumenti, ki so bili pripravljeni pred in med sinodo, so omenjali več različnih metod pristopanja k Svetemu pismu, ki temeljijo na veri in dajejo sad. Toda največ pozornosti je bilo namenjene lectio divini, ki je zares ›zmožna, da vernim odpre zaklade Božje besede, omogoča pa tudi srečanje s Kristusom, živo Božjo besedo‹.«

Papež Benedikt XVI., Posinodalna apostolska spodbuda Verbum Domini, 86 in 87

»Lectio divina (»božje branje«) je ena najbolj primernih poti za »hranjenje« z Božjo besedo in vernikovo pripravo na oznanjevanje in pričevanjsko življenje. Brez resničnega ponotranjenja svetopisemskega odlomka ni pravega oznanila. Kar ni osvojilo vernika samega, ne more preko njega osvojiti drugih. V liturgičnem cerkvenem letu lahko poživimo ali spet uvedemo ta način v svoje osebno življenje ali tudi življenje različnih skupin kot redno obliko premišljevanja nedeljskih evangeljskih odlomkov …
Vsem bralcem te knjižice, še bolj pa vsem, ki boste z njeno pomočjo vstopili v svet »božjega branja«, želim, da vas Božja beseda osvoji in da se ji pustite osvojiti!«Msgr. dr. Marjan Turnšek, mariborski nadškof koadjutor (iz uvoda)

Dodatne informacije

Teža 0.600 kg
Dimenzije 14.8 x 0.5 x 21 cm