Recesija

0,00  vklj. z DDV

Značilni biblični odlomki na temo recesije, ki jih spremljajo razmišljanja za lažje razumevanje besedil. Knjižica je opremljena s fotografijami z natečaja na temo recesije. Namenjena je brezplačnemu deljenju, lahko pa si jo naložite tudi kot e-knjigo v formatu PDF.

Opis

Čas, v katerem smo se znašli, nas kliče k premisleku. Zakaj na svetu prevladujejo krivica, izkoriščanje in zatiranje? Kaj lahko naredim, jaz mali človek, ko se oblast, denar in moč vedno bolj koncentrirajo v rokah peščice brezobzirnih in brezvestnih ljudi? Kjer so vzroki za vse to? In, ali obstaja kakšen izhod iz tega, kakšen pogled ali način življenja, ki bi nekako ubežal iz mračnih spletk brezčutnih tržnih interesov in politične igre moči?

Presenetljivo je, da o teh nadvse pomembnih sodobnih problemih na svoj način govorijo starodavni spisi, ki so bili pred dvema tisočletjema zbrani v zbirko, ki ji pravimo Biblija oziroma Sveto pismo. Ko jih beremo, ugotavljamo, da so se podobna vprašanja pojavljala že zdavnaj, in odkrivamo daljnosežne odgovore, ki jih ne bi pričakovali. Posebej v našem prostoru, ki je zgodovinsko obremenjen z različnimi -izmi in delitvami, bo morda koga presenetilo dejstvo, da krščanska sveta knjiga o teh stvareh govori tako neposredno in nedvoumno.

V knjižici Recesija smo zbrali nekaj značilnih bibličnih odlomkov, ki govorijo o tej tematiki, in jih pospremili z razmišljanji, ki naj bi pripomogla k celovitejšem dojemanju teh besedil. Knjižica je opremljena s fotografijami z natečaja na temo recesije.

Knjižica je izšla že leta 2009, zaradi razmer v svetovnem gospodarstvu pa je žal danes še vedno ali morda še bolj aktualna. Zato smo se odločili, da jo v celoti objavimo tudi na spletu.

Knjigo lahko prenesete v formatu PDF.

Po brezplačnem “nakupu” boste preusmerjeni na stran, kjer boste lahko prenesli knjigo. Do strani s prenosi lahko vedno dostopate s prijavo v svoj uporabniški račun.

Knjižica v tiskani obliki je namenjena brezplačni delitvi vsem, ki jih je prizadela recesija. Posameznike in skupnosti, ki želijo sodelovati v projektu, vabimo, da nas pokličejo.

Zaradi potrebe po natisu večje količine knjižic vas tudi nagovarjamo, da po svojih močeh s prostovoljnim prispevkom pomagate širiti dobro sporočilo tistim, ki jih je prizadela recesija. Oglejte si dobrodelno pobudo »Recesija« …

Dodatne informacije

Dimenzije 15 x 15 cm
ISBN

Vezava

Strani

44 str.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.