Gradiva

Ko spoznavaš Božjo besedo, hitro ugotoviš, da se ne konča tu. Bog od tebe namreč ne želi le, da bi se tvoje življenje spremenilo, ampak da bi se preko njega skozi tebe spreminjala tudi življenja ostalih ljudi. Bodi luč.

Takó naj vaša luč sveti pred ljudmi, da bodo videli vaša dobra dela in slavili vašega Očeta, ki je v nebesih.
- Matej 5,16

Da ti ne bo pretežko, smo na Svetopisemski družbi Slovenije pripravili nekaj gradiv, ki ti lahko pri tem pomagajo, prav tako pa bomo v prihodnosti poskusili pripraviti seznam skupnosti, ki so pripravljene pomagati in se vsesti za pogovor, evangelizacijo.

Predstavljena gradiva večinoma izvirajo oziroma so nastala v okviru ene od naših pobud oziroma projektov:

Življenje z Jezusom

»Življenje z Jezusom« je krovno ime za projekt Svetopisemske družbe in Društva SKAM, ki je prvenstveno namenjen mladim. Združuje prevajanje Nove zaveze v sodobni slovenski jezik z aktivnostmi za spodbujanje branja Svetega pisma med mladimi.

Berem Besedo

Cilj kampanje »Berem Besedo« je dvig kulture branja Svetega pisma in tako čim več ljudem pomagati, da stopijo na pot rednega branja Svetega pisma.

Božja beseda v novih medijih

Namen te pobude je prinesti čim več dobrih svetopisemskih vsebin na svetovni splet, socialna omrežja ter na nove tehnične pripomočke, kot so "pametni" telefoni in tablice.