Sveto pismo (CHR) – e-knjiga

7,00  vklj. z DDV

Cena: 7 €

Elektronska izdaja Svetega pisma v formatu ePub – Chráskov prevod, pravopisno prenovljena izdaja ob stoletnici izida, 2014
Nakup prek e-trgovine “Spletna knjiga

Kupi izdelek

Opis

Elektronska izdaja Svetega pisma v formatu ePub – Chráskov prevod, pravopisno prenovljena izdaja ob stoletnici izida, 2014; celotno Sveto pismo Starega in Novega zakona. Posebej je poskrbljeno za enostavno navigacijo med svetopisemskimi knjigami in poglavji. Vsebuje kratke opombe iz izvirne izdaje.

Chráskov prevod Svetega pisma (CHR) je za Britansko in inozemsko biblično družbo opravil protestantski misijonar Anton Chráska. Izšel je leta 1914. Pri nastajanju besedila so sodelovali nekateri znani slovenski književniki. Kljub staremu jeziku še vedno mnoge preseneča z lepoto izraza in z izjemno natančnostjo prevajanja izvirnika, zato so ga prevajalci SSP vzeli za enega svojih zgledov.

Ta pravopisno prenovljena izdaja je bila pripravljena leta 2014, ob stoletnici izida. V njej so odpravljene nekatere očitne tiskarske in uredniške napake, posodobljen je zapis nekaterih zastarelih besed, pesniška besedila pa so oblikovana kot poezija. Besedilo je izdala Svetopisemska družba Slovenije. Več informacij je na spletni strani, ki je posvečena temu prevodu: http://chraskovo.svetopismo.si/

E-knjigo kupite v e-trgovini “Spletna knjiga“. Pred prvim nakupom se morate registrirati v njihovo spletno stran. Po opravljenem nakupu boste prek e-pošte prejeli datoteko ACSM, ki jo morate shraniti na svoj računalnik ali napravo za branje in nato odpreti z ustreznim programom oziroma aplikacijo (če te še nimate, si oglejte stran “Podprte naprave in bralniki“). Če želite datoteko brati na več napravah, se najprej registrirajte v sistem Adobe ID (prijava je brezplačna) in potem v svojo napravo vnesite svoje registracijske podatke (naprava oziroma aplikacija mora seveda to podpirati).

E-knjiga je izšla s podporo Javne agencije za knjigo RS.

Cena: 7 €
Celotno Sveto pismo Starega in Novega zakona
(Chráskov prevod ne vsebuje apokrifnih/devterokanoničnih knjig)
ISBN 978-961-6726-34-4

Na voljo je tudi po posameznih delih – vsak del stane 2 €, s klikom na spodnjo povezavo ga lahko kupite v “Spletni knjigi”:
1. Postava
2. Zgodovinske knjige
3. Poučne knjige
4. Preroki
5. Novi zakon

Dodatne informacije

ISBN

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.