O projektu

Svetopisemska družba Slovenije je v sodelovanju s Hosanna, Faith comes by Hearing, posnela celotno novo zavezo v avdio obliki. Posnetki v slovenski prostor vstopajo s koncem novembra. Posnetkom bo mogoče prisluhniti na radiu Ognjišče. Omogočen bo brezplačni dostop do nekaterih posnetkov preko www.svetopismo.si/prisluhni. 

Posnetke smo poimenovali Prisluhni Besedi. Sodelovalo je trideset bralcev, od tega številni priznani slovenski igralci. Skozi celotno Novo zavezo so osebe ves čas iste, zato je razumevanje besedila olajšano. Besedilu je dodana nežna glasba.

Igralci, našteti po abecednem zaporedju: Aleš Valič, Anja Novak, Benjamin Siter, Blaž Šef, Boris Cavazza, Boris Ostan, Gregor Čušin, Ivo Ban, Jakob Florjančič, Jan Bertoncelj, Janez Evangelist Rus, Jernej Gašperin, Juan Emilio Juvančič, Jure Thaler, Jure Kopušar, Jurij Svoljšàk, Marcel Kokelj, Marjan Hribernik, Martin Vrtačnik, Metoda Zorčič, Miha Lipovšek, Milan Golob, Nataša Konc Lorenzutti, Nina Ivanič, Pavle Ravnohrib, Rok Černelič, Rok Andres, Silvo Božič, Simon Šerbinek, Uroš Fürst.

Režiral je Milan Golob.

Adventna akcija poslušanja

Ste v vsakdanjem življenju utrujeni in ne veste kaj vam manjka, čeprav je pravzaprav vse lepo in prav? Ne veste, kaj vas muči in kar ne morete biti srečni? Spodbujamo vas, da naredite nekaj zase. Obnovite telo, ki je tempelj Svetega Duha in popravite zid, ki se je morda že nekoliko porušil. Na kakšen način?

Pripravili smo vam odlomke iz Svetega pisma, ki vas bodo spodbudili, da povabite Jezusa v srce in ga sprejmete za svojega Odrešenika. Začnimo Mu verjeti in se Mu prepustimo.

Prisluhnite Besedi, ki vas bo vodila po Pavlovih pismih do Jezusovega rojstva. Posnetki so dolgi približno štiri minute. Prijavite se, začnemo 27. 11. 2016.

Posnetke boste lahko poslušali na naši spletni strani (vsak dan boste po e-pošti prejeli povezavo) ali na svojem priljubljenem predvajalniku podcastov (iTunes, Stitchr, ...). Vsak dan ob 19:45 jih boste lahko slišali tudi na Radiu Ognjišče.

 

 


 

Seznami branja Svetega pisma

Branje Svetega pisma je lahko zahtevno, sploh ker ne vemo, kako bi se ga lotili. Zato smo za vas pripravili sezname, ki vas sistematično vodijo, da Novo zavezo poslušate (ali tudi berete) kot celoto. Seznami so različnih dolžin, zato si vsak lahko izbere zahtevnost, ki je zanj primerna. Ugotovite, koliko časa imate na razpolago, izberite seznam in poslušajte Sveto pismo. Poslušanje Besede vedno daje življenje in nam pomaga, da prepoznamo stvari v drugi luči. Morda celo spoznamo, da imamo časa dovolj, pa si ga nismo znali vzeti.

Seznama 1 in 3 sta tudi na USB ključu, ki je v prodaji. Seznama sta v posebnih mapah, "Seznam 40 dni" in "Seznam 60 dni". S klikom na številko dneva se vam odpre predvajalni seznam s poglavji, ki so predvidena za tisti dan.

Doniraj

Želite podpreti akcijo in omogočiti, da posnetek brezplačno lahko posluša čim več ljudi?

Kliknite na povezavo spodaj in donirajte ter pomagajte širiti Božjo besedo.

Odzivi poslušalcev

..kadar si utrujen ali kaj delaš in ne moreš brati je ta oblika zelo uporabna...

Vse je bilo odlično. Super, ker sem lahko poslusal med voznjo. Pa tudi branje je moja šibka točka.

Najbolj mi je bilo všeč, da sem lahko vozil avto ali šel na sprehod in sem lahko poslušal Božjo besedo. To je res čudovito. So lepo brani in zato bom še naprej zvesto poslušal besedo.

Všeč mi je, da je drug bralec(a) za vsako osebo v besedilu.