Prisluhni Besedi tudi v postu!

Prijavite se in vsak dan v postu vam bomo poslali poglavje iz Nove zaveze na vaš e-naslov!

Hvaležni bodite! | Postna akcija Prisluhni Besedi

Hitenje, delo, skrbi ... Skozi življenje stopamo zaslepljeni, sklonjeni. Pozabljamo na to, kar je bistveno - da smo Božji otroci, za katere je Kristus dal življenje!

Letošnja postna akcija Prisluhni Besedi nas vabi: Bodite hvaležni! (Kol 3,15)

K hvaležnosti nas bodo spodbujali tudi odlomki, ki jim bomo v tem svetem času prisluhnili.

Prisluhnite Besedi! Naj v vas spodbudi veselje in hvaležnost za vse, kar nam Bog daje!

Odlomke vam bomo vsak dan v adventu posredovali po elektronski pošti, da jih boste lahko poslušali kadarkoli v dnevu.


 

Naročite se na prejemanje odlomkov

O projektu

Svetopisemska družba Slovenije je v sodelovanju s Hosanna, Faith comes by Hearing, posnela celotno Novo zavezo v avdio obliki. Posnetki v slovenski prostor vstopajo s koncem novembra. Posnetkom bo mogoče prisluhniti na radiu Ognjišče. Omogočen bo brezplačni dostop do nekaterih posnetkov preko www.svetopismo.si/prisluhni. 

Posnetke smo poimenovali Prisluhni Besedi. Sodelovalo je trideset bralcev, od tega številni priznani slovenski igralci. Skozi celotno Novo zavezo so osebe ves čas iste, zato je razumevanje besedila olajšano. Besedilu je dodana nežna glasba.

Igralci, našteti po abecednem zaporedju: Aleš Valič, Anja Novak, Benjamin Siter, Blaž Šef, Boris Cavazza, Boris Ostan, Gregor Čušin, Ivo Ban, Jakob Florjančič, Jan Bertoncelj, Janez Evangelist Rus, Jernej Gašperin, Juan Emilio Juvančič, Jure Thaler, Jure Kopušar, Jurij Svoljšàk, Marcel Kokelj, Marjan Hribernik, Martin Vrtačnik, Metoda Zorčič, Miha Lipovšek, Milan Golob, Nataša Konc Lorenzutti, Nina Ivanič, Pavle Ravnohrib, Rok Černelič, Rok Andres, Silvo Božič, Simon Šerbinek, Uroš Fürst.

Režiral je Milan Golob.

Seznami branja Svetega pisma

Branje Svetega pisma je lahko zahtevno, sploh ker ne vemo, kako bi se ga lotili. Zato smo za vas pripravili sezname, ki vas sistematično vodijo, da Novo zavezo poslušate (ali tudi berete) kot celoto. Seznami so različnih dolžin, zato si vsak lahko izbere zahtevnost, ki je zanj primerna. Ugotovite, koliko časa imate na razpolago, izberite seznam in poslušajte Sveto pismo. Poslušanje Besede vedno daje življenje in nam pomaga, da prepoznamo stvari v drugi luči. Morda celo spoznamo, da imamo časa dovolj, pa si ga nismo znali vzeti.

Seznama 1 in 3 sta tudi na USB ključu, ki je v prodaji. Seznama sta v posebnih mapah, "Seznam 40 dni" in "Seznam 60 dni". S klikom na številko dneva se vam odpre predvajalni seznam s poglavji, ki so predvidena za tisti dan.

Kupi

"Prisluhni Besedi" je na voljo tudi na USB ključku, ki ga lahko tudi kupiš.

USB ključek "Prisluhni Besedi"

Doniraj

Želite podpreti akcijo in omogočiti, da posnetek brezplačno lahko posluša čim več ljudi?

Kliknite na povezavo spodaj in donirajte ter pomagajte širiti Božjo besedo.

Odzivi poslušalcev

..kadar si utrujen ali kaj delaš in ne moreš brati je ta oblika zelo uporabna...

Vse je bilo odlično. Super, ker sem lahko poslusal med voznjo. Pa tudi branje je moja šibka točka.

Najbolj mi je bilo všeč, da sem lahko vozil avto ali šel na sprehod in sem lahko poslušal Božjo besedo. To je res čudovito. So lepo brani in zato bom še naprej zvesto poslušal besedo.

Všeč mi je, da je drug bralec(a) za vsako osebo v besedilu.

Radijski pogovor o projektu Prisluhni Besedi

O projektu Prisluhni Besedi so za Radio ARS spregovorili igralec Pavle Ravnohrib, generalni tajnik Svetopisemske družbe Slovenije Matjaž Črnivec, režiser projekta Milan Golob ter lektor projekta Martin Vrtačnik.