ŽIVA BESEDA

Kje vse lahko srečaš živo Besedo? Na molitvenih srečanjih, pri katehezah za mlade in odrasle, delavnicah, usposabljanjih laikov … vse to je odslej mogoče v tvoji domači župniji!

O PROJEKTU

Projekt Živa beseda preko srečanj, katehez in usposabljanj spodbuja posameznike in skupine, da bi začeli redno prebirati Sveto pismo in bi jim Božja beseda postala vsakdanja hrana.

Tako na pobudo župnika ali laikov obiščemo skupine, ki v vaši župniji že obstajajo, z željo, da v njih še bolj zaveje Duh Božje besede. Obenem spremljamo mala občestva Ecclesia, ki se srečujejo, da skupaj premišljujejo in si podelijo Božjo besedo. Pobudo za srečevanje Ecclesie lahko da kdorkoli, tudi ti, ki prebiraš te vrstice.

ECCLESIA

Bi rad bolje spoznal Jezusa, živo Besedo? Večkrat bereš Sveto pismo, pa ti manjka, da bi to še s kom podelil? Pridruži se malemu občestvu Ecclesia za študente ali Ecclesia za odrasle.

Prvi kristjani so se v malih skupnostih zbirali po svojih domovih. Ecclesia ni torej nič drugega kot večerno druženje ob Svetem pismu (tedensko, na 14 dni ali mesečno) doma ali v župnišču.

Pripomoček za srečanja

Svetopisemska družba Slovenije nudi priročnik Bistvenih 100, kjer najdete 100 odlomkov iz Svetega pisma, ki vas popeljejo skozi vso zgodovino odrešenja. Poleg odlomka najdete v priročniku kratko razlago Božje besede, vprašanje za razmislek in molitev.

Usposabljanje voditeljev malih občestev

Za voditelje skupin pripravljamo usposabljanja in zagotavljamo redno spremljanje. Termine usposabljanj bomo redno objavljali.  Mala občestva občasno tudi obiščemo.

Za več informacij piši na e naslov: [email protected] ali pošlji sms na 040 980 891.

KATEHEZE Z BOŽJO BESEDO

Nudimo osnovno formacijo s Svetim pismom in izvajamo tematske kateheze (cerkveno leto in zakramenti), ki so osnovane na izkustvu molitve, zato zajemajo poučevanje in liturgično dogajanje.

 • Adventna kateheza o Mariji
 • Božična kateheza o Odrešeniku
 • Postna kateheza o grešnosti in odrešenju
 • Velikonočna kateheza o darovanju
 • Binkoštna kateheza o Jezusovem učencu, ki postane apostol
 • Kateheza o krstu, primerna v pripravi na krst oz. njihovo obletnico
 • Kateheza o evharistiji, pashalna večerja
 • Kateheza o služenju, liturgija umivanja nog
 • Kateheza o odpuščanju in ozdravljenju, priprava na spoved
 • Kateheza o zvestobi, liturgija zaveze
 • Kateheza o Svetem Duhu, binkoštna vigilija

NAROČILO: Po dogovoru; pripravljene vsebine prilagodimo za različne ciljne skupine.

CENA: Prostovoljni dar

Izvajalka: s. Metka Kos   [email protected]     040 980 891

UVAJANJE V BRANJE SVETEGA PISMA

V branje Svetega pisma nas uvede nihče drug kot Sv. Duh. A da se odpremo njegovemu delovanju, potrebujemo tudi kakšno spodbudo. Iz tega razloga smo pripravili drobno knjižico, ki je na voljo tudi v elektronski obliki.

Knjižica »V začetku je bila beseda« te opogumi, da se podaš na pot s Svetim pismom. S kratkimi vzpodbudami in napotki odgovori na temeljni vprašanji: Kako in zakaj brati Sveto pismo?

Še nisi povsem prepričan, da bi jo vzel v roke? V njej najdeš tudi nekaj pričevanj tistih, ki so sprejeli Božjo besedo za svojo vsakdanjo sopotnico.

Prenesi knjižico!

S prenosom knjižice soglašate, da vas Svetopisemska družba Slovenije enkrat mesečno obvešča o našem delu. Od prejemanja novic se lahko kadarkoli brez obveznosti odjavite.

SODELUJEMO

DMŽ – Delavnice molitve in življenja

Pripravljajo delavnice po župnijah, v katerih se naučite moliti s Svetim pismom. Več o delavnicah molitve in življenja najdete na njihovi spletni strani: http://dmz.si/o-dmz/

Skupine, ki končajo s sklopom delavnic in bi želele nadaljevati s srečanji na 14 dni ali enkrat mesečno, uvedemo v srečevanje malih občestev Ecclesia, ki jih osebno tudi spremljamo.

DIŽ – Družina in življenje

Za zakonske skupine izvajamo srečanja, da jih spodbudimo k branju in molitvi z Božjo besedo, za voditelje zakonskih skupin pa pripravljamo tudi formacijo s Svetim pismom.

ZSKSS

V sodelovanju z duhovnim asistentom ZSKSS smo pripravili večurno usposabljanje s Svetim pismom za skavtske voditelje. Izvajamo ga za posamezne SKVO-je.

PRIDEMO V VAŠO ŽUPNIJO

Želite, da pridemo tudi k vam?

Povabite nas lahko ob raznih priložnostih. Božjo besedo prinesemo v različne oblike pastoralnih dejavnosti, da bi vse generacije kristjanov navdušili za branje Svetega pisma. Povabite nas lahko na: birmanski vikend, mladinsko skupino, srečanje za animatorje,  zakonsko skupino, biblično skupino,srečanje za bralce Božje besede,  srečanje za starše prvoobhajancev in birmancev, postne govore, ljudski misijon, srečanje župnijskega sveta…

Kontakt: [email protected]

Misijon BB

Izberite način plačila
Podatki o donatorju

Podatki o kartici
Plačilo je zaščiteno in uporablja SSL povezavo.
Terms

Znesek donacije: 50,00€ One Time

PODPRITE ŽIVO BESEDO!

Podprite projekt ŽIVA BESEDA! Prebudite se in prebudili se bodo tudi vaši prijatelji v Kristusu. Z vašim darom boste podprli nastajanje novih malih občestev Ecclesia po župnijah in izdajanje novih gradiv, ki spodbujajo k rednemu branju Svetega pisma, ga pomagajo razumeti in iz Besede živeti.

Meni