Morda te zanima tudi …

Daniel Brkič: Anton Chráska med Slovenci | e-knjiga

0,00  z DDV

Šifra: 18

Potrebuješ pomoč pri naročilu? Pokliči nas!

041 629 419

Piši nam!

[email protected]

Anton Chraska in duhovne korenine evangelijskega gibanja pri nas

V tej monografiji izpod peresa Daniela Brkiča je predstavljen Anton Chráska, prevajalec Svetega pisma ter evangelijski misijonar med Slovenci, njegovo življenje in delo. Avtor natančno razišče, kako je Chráska prevajal Sveto pismo, in osvetli, kako je s svojim misijonarskim delom odločilno vplival na nastanek evangelijskega gibanja pri nas.

Knjiga je prvič izšla leta 1999, to pregledano elektronsko izdajo pa je pripravila Svetopisemska družba Slovenije v počastitev stoletnice izida Chráskovega Svetega pisma.

Avtor Daniel Brkič je sicer nadaljeval raziskavo o Antonu Chráski in leta 2003 na Teološki fakulteti Matija Vlačić – Ilirik v Zagrebu zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom “Anton Chráska in njegova teologija”. To delo še čaka na objavo.

Več informacij o Antonu Chrásku in njegovem delu je na posebni spletni strani chraskovo.svetopismo.si. Tam je tudi tudi spletna verzija celotnega petega poglavje te knjige, ki obravnava Chráskov prevod Svetega pisma.


Knjigo lahko prenesete v formatu EPUB.

Po brezplačnem “nakupu” boste preusmerjeni na stran, kjer boste lahko prenesli knjigo. Do strani s prenosi lahko vedno dostopate s prijavo v svoj uporabniški račun.

Elektronska knjiga v formatu EPUB
ISBN 978-961-6726-39-9

ISBN: 978-961-6726-39-9
Kategorija: 4. Druga svetopisemska literatura, 7. e-Knjige
Oznake: e-knjiga