1. Domov
  2. /
  3. 1. Sveta pisma
  4. /
  5. Sveto pismo (CHR) | e-knjiga (Kindle)

Morda te zanima tudi …

Sveto pismo (CHR) | e-knjiga (Kindle)

9,00  z DDV

Šifra: 8k

Potrebuješ pomoč pri naročilu? Pokliči nas!

041 629 419

Piši nam!

[email protected]

Elektronska izdaja Svetega pisma v formatu .mobi za naprave Amazon Kindle – Chráskov prevod, pravopisno prenovljena izdaja ob stoletnici izida, 2014; celotno Sveto pismo Starega in Novega zakona (Chráskov prevod ne vsebuje apokrifnih/devterokanoničnih knjig). Posebej je poskrbljeno za enostavno navigacijo med svetopisemskimi knjigami in poglavji. Vsebuje kratke opombe iz izvirne izdaje.

Chráskov prevod Svetega pisma (CHR) je za Britansko in inozemsko biblično družbo opravil protestantski misijonar Anton Chráska. Izšel je leta 1914. Pri nastajanju besedila so sodelovali nekateri znani slovenski književniki. Kljub staremu jeziku še vedno mnoge preseneča z lepoto izraza in z izjemno natančnostjo prevajanja izvirnika, zato so ga prevajalci SSP vzeli za enega svojih zgledov.

Ta pravopisno prenovljena izdaja je bila pripravljena leta 2014, ob stoletnici izida. V njej so odpravljene nekatere očitne tiskarske in uredniške napake, posodobljen je zapis nekaterih zastarelih besed, pesniška besedila pa so oblikovana kot poezija. Besedilo je izdala Svetopisemska družba Slovenije. Več informacij je na spletni strani, ki je posvečena temu prevodu: http://chraskovo.svetopismo.si/

Navodila za uporabo
Ob nakupu boste prejeli povezavo, s pomočjo katere boste prenesli datoteko s končnico .mobi na svoj računalnik. To datoteko nato prekopirajte v mapo “Documents” oziroma “Books” na vašem Kindlu, in ta izdaja Svetega pisma se bo pojavila med knjigami, ki jih lahko berete. Če ste svojo napravo registrirali pri podjetju Amazon, vam to omogoča tudi druge možnosti kopiranja na svojo napravo – prek e-pošte ali s pomočjo programa Send to Kindle, ki si ga lahko brezplačno naložite. Aplikacija Kindle je sicer na voljo tudi za naprave s sistemom Android in iOS.

ISBN: 978-961-6726-57-3
Kategorija: 1. Sveta pisma, 7. e-Knjige
Oznake: brez devterokanoničnih knjig, e-knjiga, Trubar