Morda te zanima tudi …

V drami odrešenja

5,00  z DDV

Šifra: 2550

Potrebuješ pomoč pri naročilu? Pokliči nas!

041 629 419

Piši nam!

[email protected]

Knjižica prinaša kratek pregled celotnega Svetega pisma in odgovarja na pogosto vprašanje: kako brati Sveto pismo? Z njeno pomočjo vam bo Sveto pismo postalo bolj domače, obenem pa ne boste videli le, v katero zbirko svetopisemskih knjig spada posamezna knjiga, temveč boste razumeli, kako se vključuje v zgodbo, ki se odvija v Svetem pismu kot celoti. Gre za »dramo« v petih dejanjih, kjer zadnji prizor manjka – ta pa je pripravljen za vsakega od nas, poklicani smo namreč k »zvesti improvizaciji«.

Raziskave namreč kažejo, da mnogim manjka pregled nad Svetim pismom. Kadar ga beremo sami ali slišimo branje odlomkov v cerkvi, se nam lahko zgodi, da se nenadoma znajdemo v popolnoma neznanem okolju. Ne vemo za navade in zgodovino ljudstev okrog nas, niti nimamo veliko pojma o tem, kje se nahajamo ali v katero smer smo krenili. Namen te knjige je, da bi ljudi reševala iz kroničnega pomanjkanja orientacije in dala osnovne smernice, kako brati Sveto pismo.

Knjižica, ki jo je prevedel prof. Marijan Peklaj, je uporabna vsaj na tri načine: v majhni skupini, za osebno branje ali kot priročnik. Vsebina je razdeljena na šest poglavij oziroma “srečanj”. Na koncu vsakega so vprašanja in napotki za delo v skupini oziroma za osebno premišljevanje. Zraven je tudi seznam ključnih svetopisemskih odlomkov, ki naj bi jih prebrali. Udeleženci se bodo tako dodobra seznanili tudi z glavnimi bibličnimi besedili.

Na podlagi knjižice smo pripravili tudi spletni tečaj Učenci Besede . Za lažji začetek rednega branja pa priporočamo knjigo Bistvenih sto .

Dimenzije: 18 × 12 × 0,35 cm
Teža: 0,08 kg
ISBN: 9 789616 726658
Kategorija: 4. Druga svetopisemska literatura, Študijska zbirka
Oznake: duhovno, Praznična ponudba, simbolično darilo, za skupine