Morda te zanima tudi …

Premišljevanje Evangelija po Luku

4,00  z DDV

Šifra: 2279 N

Potrebuješ pomoč pri naročilu? Pokliči nas!

041 629 419

Piši nam!

[email protected]

Lukov evangelij je v mnogih ozirih idealen evangelij za današnji čas. Prvi odstavki so zadetek v polno, kot nalašč za današnjega skeptika. V prvih vrsticah avtor evangelija – visoko izobražen pogan – pojasni, da pri pisanju poročila uporablja pripovedi očividcev. Poudari, da je njegov osnovni namen po vrsti in nepristransko opisati in predstaviti dejstva, ki zadevajo Kristusovo življenje, da bi tisti, ki bodo poročilo brali, z gotovostjo vedeli, kaj se je dejansko zgodilo. Evangelist v zgodovinskem kontekstu in z izjemnim posluhom za obrobne in drugačne prikaže Jezusa Kristusa kot Tega, ki je prišel od Boga, in bo ljudstvo odrešil, kot je bilo obljubljeno po prerokih.

Knjižica, ki jo imamo pred seboj, nas vodi po celotnem Lukovem evangeliju in na poseben način predstavi obdobje, za katero pravijo, da je spremenilo ves tedanji svet. Če smo za to odprti, lahko sporočilo Lukovega evangelija popolnoma spremeni tudi naša življenja, pri čemer je pričujoča knjižica idealen pripomoček.

Kristjan, ki želi dejavno živeti odnos s Kristusom, spoznava, da to zahteva popolnoma nov pristop, nov pogled: v središče svojega življenja mora postaviti prostor za Kristusa in odstraniti vsakršne sebične želje.

Več iz zbirke Rastimo skupaj .

Dimenzije: 15 × 21 cm
Teža: 0,07 kg
ISBN: 978-961-6138-88-8
Kategorija: 4. Druga svetopisemska literatura, Zbirka “Rastimo skupaj”
Oznake: duhovno, Materinski dan, Praznična ponudba