Podarite Božjo besedo!

Sveto pismo v pismu Hebrejcem pravi: "Božja beseda je namreč živa in dejavna, ostrejša kakor vsak dvorezen meč in zareže do ločitve duše in duha, sklepov in mozga ter presoja vzgibe in misli srca" (Heb 4,12). Če ste že doživeli oživljajočo moč Božje besede, je ta v vas gotovo porodila veselje, ki ga ne želite zadržati zgolj zase, pač pa bi ga radi posredovali tudi drugim. Vabimo vas, da se nam s svojimi darovi – čeprav gre le za darove "uboge vdove" (prim. Mr 12,43) – pridružite pri poslanstvu širjenja Božje besede doma in v svetu.

Preberite si brezplačno e-knjigo in si odgovorite na vprašanje "Zakaj darovati za širjenje Svetega pisma"! V Svetopisemskih glasnikih pa si oglejte, kaj vse smo že uspeli narediti z vašo podporo.

Kako lahko pomagate?


spon-sloPostanite Redni dobrotnik Božje besede!

Kot Redni dobrotnik Božje besede boste spodbujali kulturo branja Svetega pisma v Sloveniji, občasno pa – v sodelovanju z zvezo Združenih svetopisemskih družb – tudi biblične projekte v državah, kjer si ljudje ne morejo privoščiti svojega Svetega pisma, ali pa ga še nimajo v svojem jeziku. Pridružite se nam po pristopnici na desni in vsaka dva meseca vam bomo po pošti poslali Dobrodelni apel z opisi svetopisemskih potreb!

sd-clan2Postanite Občasni dobrotnik Božje besede!

Kot Občasni dobrotnik Božje besede boste lahko pomagali pri treh projektih na leto, ki vam jih bomo predstavili v Svetopisemskem glasniku. Med njimi je tudi osrednji dobrodelni projekt Svetopisemske družbe Slovenije Luč v temi. Preko njega boste lahko pomagali vsem, ki so se znašli v težkih, »temnih« življenjskih okoliščinah in potrebujejo Božjo luč, tolažbo in moč za spremembo: za revne, odvisnike od mamil, ki so stopili na pot zdravljenja, za socialno ogrožene in kakorkoli zapostavljene. »Uboge imate namreč vedno med seboj« (Jn 12,8; prim. 5 Mz 15,11). Glavni namen projekta je, da Sveto pismo – Božja beseda doseže srca vseh ljudi in da s svojo blagodejno svetlobo od znotraj spremeni njihova življenja.

NagovorPostanite Član Svetopisemske družbe Slovenije!

Člani so »jedro« Svetopisemske družbe in glavni oblikovalci njenega dela. Člani se vsako leto srečajo na občnem zboru društva, kjer pregledajo delovanje v preteklem letu (prim. 2 Kor 8,21) in se pogovorijo o predlogih za nadaljnje delo. Kot član imate aktivno in pasivno volilno pravico v organe društva. Člani imate 20% popusta pri nakupu knjig, ki smo jih izdali, in si lahko tudi izposojate knjige iz naše knjižnice. Vabljeni ste tudi na vse dogodke in dejavnosti Svetopisemske družbe. Za člane dvakrat letno izdajamo Svetopisemski glasnik, društveno glasilo, v katerem vas seznanjamo s tekočimi projekti in z načrti za prihodnost. Z letno članarino, ki znaša 20,00 €, člani tudi finančno podpirate delovanje Svetopisemske družbe.

sd-pros2Postanite Prostovoljec!

Kot prostovoljci Svetopisemske družbe Slovenije lahko s svojimi sposobnostmi in talenti prispevate k širjenju Svetega pisma med ljudmi. Ni večje sreče, kot je ta, da z delom, ki ga opravimo, nekomu prinesemo veselje in upanje. »Večja sreča je dajati, kakor prejemati« (Apd 20,35b). Sodelujete lahko s pomočjo pri organizaciji različnih dogodkov, korektorskim delom, pomočjo pri kuvertiranju ali kako drugače. Prijavite se s pristopnico in dogovorili se bomo za način sodelovanja.

sd-molit2Postanite Molitveni partner!

Vabimo vas, da kot molitveni partner z molitvijo podprete naše delo. Molitev je tista nevidna, a učinkovita moč, po kateri Bog, ki daje vsem, kakor on hoče (prim. 1 Kor 12,11), spreminja življenja ljudi. Molite lahko, kakor želite. Molitev je lahko prosta ali pa so to ustaljeni obrazci. Nobenega predpisa ni, kako je treba moliti. Pomembna je dobra volja, vztrajnost in Sveti Duh, ki nas vodi. Prijavite se po pristopnici in po e-pošti vas bomo obveščali o molitvenih potrebah naše družbe in svetopisemskega dela po svetu.

Prisluhni Besedi (ovitek)Doniraj za projekt Prisluhni Besedi

Kot donator za projekt Prisluhni Besedi nam boste pomagali pri financiranju projekta, ki smo ga v kolaboraciji s Hosanna Ministries pripravili pri Slovetopisemski družbi Slovenije. Pripravili smo audio izdajo Svetega pisma, ki ga lahko poslušate na poti, v avtu, ali kjerkoli in kadarkoli ko morda nimate časa za branje. Donirate lahko tukaj: DONIRAJ ZA PROJEKT PRISLUHNI BESEDI  

Namenite del dohodnine

Kdor želi naše delo podpreti kot davčni zavezanec, nam lahko nameni 0,5% dohodnine. Izpolnite OBRAZEC, ga natisnite in do 31. 12. v tekočem letu pošljite na svoj davčni urad.

Darujte

Poljuben znesek v podporo svetopisemskemu delu v Sloveniji; s kreditno kartico prek spletne storitve PayPal.


 


Pristopam k redni podpori


DSC_0340 - Copy

Iskrena hvala za vse vaše darove!
Eva Strajnar
Svetopisemska družba Slovenije