Morda te zanima tudi …

Sveto pismo (CHR) | e-knjiga

7,00  z DDV

Šifra: 8

Potrebuješ pomoč pri naročilu? Pokliči nas!

041 629 419

Piši nam!

[email protected]

Elektronska izdaja Svetega pisma v formatu ePub – Chráskov prevod, pravopisno prenovljena izdaja ob stoletnici izida, 2014; celotno Sveto pismo Starega in Novega zakona (Chráskov prevod ne vsebuje apokrifnih/devterokanoničnih knjig). Posebej je poskrbljeno za enostavno navigacijo med svetopisemskimi knjigami in poglavji. Vsebuje kratke opombe iz izvirne izdaje.

Chráskov prevod Svetega pisma (CHR) je za Britansko in inozemsko biblično družbo opravil protestantski misijonar Anton Chráska. Izšel je leta 1914. Pri nastajanju besedila so sodelovali nekateri znani slovenski književniki. Kljub staremu jeziku še vedno mnoge preseneča z lepoto izraza in z izjemno natančnostjo prevajanja izvirnika, zato so ga prevajalci SSP vzeli za enega svojih zgledov.

Ta pravopisno prenovljena izdaja je bila pripravljena leta 2014, ob stoletnici izida. V njej so odpravljene nekatere očitne tiskarske in uredniške napake, posodobljen je zapis nekaterih zastarelih besed, pesniška besedila pa so oblikovana kot poezija. Besedilo je izdala Svetopisemska družba Slovenije. Več informacij je na spletni strani, ki je posvečena temu prevodu: https://chraskovo.svetopismo.si/

Oglejte si še druge izdaje Chráskove Biblije!

Navodila za uporabo
Ob nakupu boste prejeli povezavo, s pomočjo katere boste prenesli datoteko na svoj računalnik. To datoteko nato uvozite v vaš program za branje e-knjig na računalniku oziroma jo prenesite na napravo (bralnik, pametni telefon, tablica), na kateri imate aplikacijo za branje e-knjig. Za Androidove ali iOS naprave obstaja več brezplačnih aplikacij za branje takšnih e-knjig.

E-knjiga je izšla s podporo Javne agencije za knjigo RS.

Obvestilo: ker Amazon ukinja podporo za format .mobi na bralnikih Kindle, od junija 2023 tega formata več ne ponujamo v naši spletni trgovini. Priporočamo uporabo formata ePub.

ISBN: 978-961-6726-34-4
Format: ePub, mobi (Kindle
Kategorija: 1. Sveta pisma, 7. e-Knjige, Chraskov prevod
Oznake: brez devterokanoničnih knjig, e-knjiga, Trubar