Svetopisemska družba Slovenije

Svetopisemska družba Slovenije

»Besede, ki sem vam jih govoril, so ... življenje.« (Jezus v Jn 6,63)

Svetopisemska družba Slovenije je nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma. Združuje predstavnike različnih krščanskih veroizpovedi. V svojo sredo vabi vse, ki jim je Sveto pismo vrednota in želijo tudi sami prispevati za to, da se Božja beseda lahko širi med vsemi ljudmi.

Naše poslanstvo

Poklicani smo k razvijanju dela s Svetim pismom, da bi njegovo sporočilo lahko doseglo, izzvalo in preobrazilo življenja ljudi v Sloveniji.

Naše glavne dejavnosti so:

  • prevajanje Svetega pisma,
  • tiskanje Svetega pisma in svetopisemske literature,
  • širjenje Svetega pisma po dostopni ceni ter v primernih formatih in oblikah,
  • izvajanje dobrodelnih projektov in programov v zvezi s Svetim pismom.

Več o našem poslanstvu si lahko preberete v prispevku Poslanstvo svetopisemske družbe.

Kako delujemo

Ustanovljeni smo bili kot društvo 26. maja 1993 v Ljubljani. Pobudo za našo ustanovitev so dali svetovna zveza Združenih svetopisemskih družb, različne krščanske Cerkve v Sloveniji in nekateri slovenski biblicisti. Leta 1996 smo postali polnopravna članica Združenih svetopisemskih družb, mednarodne zveze, ki je nastala leta 1946 in združuje več kot 140 nacionalnih bibličnih družb po vsem svetu. Svetopisemsko družbo Slovenije vodi medkonfesionalni Upravni odbor. Trenutno imamo redno zaposlene štiri uslužbence: generalnega tajnika (Matjaž Črnivec), komercialista (Toni Železnik), administratorko (Martina Kraljič) in referenta za dobrodelno dejavnost (Benjamin Siter). Pri delu nam vedno pomagajo prostovoljci. Sedež družbe je v Ljubljani, na Tržaški cesti 118. Naš telefon je 01/ 430-62-40. Uradne ure so vsak delavnik od 8.30 do 16.30. ure. Obiščite nas!

Društvo

Namen članstva v društvu je združevanje ljudi, ki jim je Sveto pismo vrednota in želijo tudi sami sodelovati pri njegovem razširjanju. Dvakrat oz. trikrat letno izdajamo Svetopisemski glasnik – glasilo, v katerem podpornike društva obveščamo o našem delu, načrtih in projektih. Vsako leto pripravljamo tudi srečanja donatorjev in prostovoljcev, saj se zavedamo, da nič ne odtehta osebnega stika. Tudi vas vabimo, da postanete član, redni ali občasni donator, prostovoljec ali molitveni partner našega društva in se nam pridružite pri izvrševanju plemenitega poslanstva širjenja Božje besede. Prijavite se lahko neposredno prek strani Oblike sodelovanja (še v izdelavi, začasno lahko uporabite kontaktni obrazec na kontaktni strani).

Naše knjige

Pri nas lahko kupite Sveto pismo v slovenščini, v različnih tujih jezikih, v grškem in hebrejskem izvirniku ter več priročnikov za študij Svetega pisma. Člani društva imajo pri nakupu 20% popusta. Knjige lahko naročite tudi prek elektronske pošte – vabljeni v našo spletno knjigarno. Članom društva je na voljo bogato založena knjižnica društva, kjer si lahko izposodijo različne izdaje izvirnih besedil in starih prevodov, Sveta pisma v mnogih sodobnih evropskih jezikih in študijske pripomočke za prevajanje in preučevanje Božje besede. Celotno svetopisemsko besedilo je dosegljivo tudi na naši strani Biblija.net.

Misli, ki nas spodbujajo pri širjenju Svetega pisma

»Pojdite po vsem svetu in oznanite evangelij vsemu stvarstvu!« (Mr 16,15)

»V začetku je bila Beseda ... V njej je bilo življenje in življenje je bilo luč ljudi.« (Jn 1,1.4)

»Tvoja beseda je svetilka mojim nogam, luč moji stezi.« (Ps 119,105)

»Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.« (Mt 24,35)

»Božja beseda - življenje in upanje za vsakogar.« (geslo Združenih bibličnih družb)

»Svetopisemska družba ima v Sloveniji nenadomestljivo vlogo pri pripravi različnih izdaj Svetega pisma in pri širjenju Božje besede; zato podprimo njeno poslanstvo – vsak po svojih močeh.« (akad. prof. dr. Jože Krašovec)