V drami odrešenja

5,00  vklj. z DDV

Majhna, a pomembna knjižica Prevzemi svojo vlogo v drami odrešenja ob pogledu na celoto Svetega pisma služi kot odličen pripomoček za sveže srečanje z Božjo besedo. Izšla je ob nedelji Svetega pisma, 31. januarja 2016.

Opis

Knjižica prinaša kratek pregled celotnega Svetega pisma. Z njeno pomočjo vam bo Sveto pismo postalo bolj domače, obenem pa ne boste videli le, v katero zbirko svetopisemskih knjig spada posamezna knjiga, temveč boste razumeli, kako se vključuje v zgodbo, ki se odvija v Svetem pismu kot celoti. Gre za »dramo« v petih dejanjih, kjer zadnji prizor manjka – ta pa je pripravljen za vsakega od nas, poklicani smo namreč k »zvesti improvizaciji«.

Raziskave namreč kažejo, da mnogim manjka pregled nad Svetim pismom. Kadar ga beremo sami ali slišimo branje odlomkov v cerkvi, se nam lahko zgodi, da se nenadoma znajdemo v popolnoma neznanem okolju. Ne vemo za navade in zgodovino ljudstev okrog nas, niti nimamo veliko pojma o tem, kje se nahajamo ali v katero smer smo krenili. Namen te knjige je, da bi ljudi reševala iz kroničnega pomanjkanja orientacije.

Knjižica, ki jo je prevedel prof. Marijan Peklaj, je uporabna vsaj na tri načine: v majhni skupini, za osebno branje ali kot priročnik. Vsebina je razdeljena na šest poglavij oziroma “srečanj”. Na koncu vsakega so vprašanja in napotki za delo v skupini oziroma za osebno premišljevanje. Zraven je tudi seznam ključnih svetopisemskih odlomkov, ki naj bi jih prebrali. Udeleženci se bodo tako dodobra seznanili tudi z glavnimi bibličnimi besedili.

Dodatne informacije

Teža 0.080 kg
Dimenzije 18 x 12 x 0.35 cm
ISBN

Strani

48

Vezava

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

Morda vam bo prav tako všeč…