Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne na www.svetopismo.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), ter Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) in določajo pravice in obveznosti pri nakupih v spletni prodaji med ponudnikom in uporabniki.

Področje zasebnosti je urejeno v Politiki zasebnosti. S spletno trgovino upravlja ponudnik Društvo Svetopisemska družba Slovenije, Tržaška 118, 1000 Ljubljana, matična številka: 5826144000, davčna številka: SI43017487, v nadaljevanju »Društvo«.

 1. Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa in dostopa do brezplačnih vsebin Svetopisemske družbe Slovenije.

 1. Naročilo

Kupoprodajna pogodba med Društvom in kupcem je v spletni trgovini društva sklenjena v trenutku, ko kupec preko spletne naročilnice klikne gumb »Naročilo z obveznostjo plačila«. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku Društva in se obdeluje v skladu z veljavno zakonodajo. Kupec ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne strani: www.svetopismo.si in Politiko zasebnosti. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 1. Cene

Vse cene so navedene v EUR in vključujejo 5 % oz. 22 % DDV. Cene veljajo do preklica. Cene s popusti, ki so v akcijski ponudbi, so namenjene vsem maloprodajnim kupcem in so omejene do navedenega datuma ali do razprodaje zalog. Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

 1. Dostava

Naročila bodo kupcu odpremljena v najkrajšem možnem času (najkasneje v treh delovnih dneh od naročila za blago na zalogi) prek ponudnika poštnih storitev. Dobava naročila je nato odvisna od ponudnika poštnih storitev. Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije ali podjetje TNT.

Cena dostave se zaračuna v pavšalnem znesku 4,60 EUR na naročilo.

Pri plačilu po predračunu preko spletne banke se naročeno blago odpošlje kot navadna pošiljka.

Pri dostavi odkupne pošiljke Pošta Slovenije zaračuna še dodatno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku.

 1. Načini plačila

Kupec lahko plača:

 • z gotovino ob osebnem prevzemu na sedežu društva,
 • po povzetju,
 • z nakazilom po predračunu preko spletne banke na račun društva,
 • s PayPal-om,
 • s plačilno oz. kreditno kartico (MasterCard®, Visa, Visa Electron, BA Maestro, American Express)

Ob plačilu se kupcu izroči oz. pošlje račun. Ta je lahko priložen pošiljki ali pa se mu ga pošlje v pdf formatu na njegov e-naslov.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na [email protected] za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

Za izvedbo kartičnih plačil uporabljamo plačilni modul podjetja SumUp. Transakcija bo na računu prikazana kot SUMUP *remar*.

Plačilne in kreditne kartice: V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila , razen izjemoma z odobritvijo Svetopisemske družbe Slovenije.

Ponudnik si pridržuje pravico, da zaradi zunanjih okoliščin in omejitev začasno onemogoči določene načine plačil.

V primeru težav pri spletnih plačilih se obrnite na [email protected].

 1. Prednaročila

Prednaročilo je napoved izida novega naslova ali nove izdaje. Način plačila v prednaročilu je plačilo po predračunu (plačilo vnaprej). Predračun, ki je plačan do zadnjega dne, ki je naveden v prednaročniški akciji, se upošteva kot uspešen in zaključen nakup knjige v prednaročilu. Za poznejša vplačila se prednaročniška cena ne upošteva, ampak velja redna cena.

Ob izidu knjige se naročniku, ki je plačal predračun v zgoraj omenjenem roku, pošlje knjiga in račun na katerem je navedeno, da je blago že plačano po predračunu.

 1. Pravica do odstopa od nakupa, vračilo izdelkov

Obrazec za vračilo izdelkov

Uporabnik (kupec) ima pravico, da v 14-ih dneh od dne prevzema naročenih izdelkov Prodajalca (Svetopisemska družba Slovenije) kontaktira prek elektronskega naslova [email protected] in sporoči, da odstopa od kupoprodajne pogodbe, sklenjene na daljavo, pri čemer mu ni potrebno navesti razloga za takšno odločitev. Vrnitev kupljenih izdelkov Prodajalcu v roku za odstop od kupoprodajne pogodbe šteje za sporočilo o odstopu. Edini strošek, ki zaradi odstopa od kupoprodajne pogodbe bremeni uporabnika (kupca), je strošek vračila izdelkov Prodajalcu.

Kupljene izdelke je potrebno vrniti Prodajalcu nemudoma oziroma najkasneje v roku 14 dni od dne oddanega sporočila o odstopu od kupoprodajne pogodbe. Kupljene izdelke je potrebno vrniti Prodajalcu nepoškodovane, v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec). V paketu z vrnjenimi izdelki mora biti izpolnjen in podpisan Obrazec za vračilo izdelkov ali pisna izjava kupca, v kateri na kratko navede, da vrača izdelek in izpolni svoje podatke.

Za vrnjene izdelke Prodajalec uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najpozneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek ali izda dobropis za unovčenje pri nakupu ostalih izdelkov. Prodajalec vrne prejeta plačila uporabniku (kupcu) na TRR kupca (ali na njegov PayPal račun, če je kupec naročilo plačal preko PayPala). Čeprav vedno delujemo v dobri veri, se lahko pri spremembah spletnega mesta zgodi, da pride do napak. Prodajalec se zavezuje, da bo odkrito napako v najkrajšem možnem času odpravil. Uporabnik lahko trgovca na napako opozori preko elektronskega sporočila.

V primeru, da ima blago stvarno napako, lahko kupec blago vrne na zgornji naslov društva. Društvo mu blago brez stroškov zamenja za novo, če pa kupec tega ne želi, lahko odstopi od pogodbe in se mu vrne kupnina

Prodajalec vse izdelke pred pošiljanjem skrbno zapakira v škatlo za dostavo. Vsi izdelki so pred pakiranjem nepoškodovani, natančno pregledani in v originalni embalaži.

Pri nakupu na daljavo lahko trgovec zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler uporabnik (kupec) ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če Prodajalec ponudi možnost, da sam prevzame vrnjeno blago.

 1. Varstvo osebnih podatkov

Društvo se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-2.

Uporabnik se strinja, da Društvo lahko razpolaga s podatki, ki jih je vpisal ob nakupu, zgolj za potrebe in po pogojih, ki so opisani v Politiki zasebnosti. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Vsak uporabnik spletne strani ima pravico do vpogleda, prepisa, kopiranja, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj. Več o tem si lahko preberete v dokumentu Politika zasebnosti

 1. Končna določila

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne prodaje www.svetopismo.si.

Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani.

Pogoji veljajo od 15. 3. 2017, posodobljeno 16. 11. 2020

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje za plačevanje donacij na spletni strani Svetopisemske družbe Slovenije (https://svetopismo.si/, v nadaljevanju »spletna stran«). Stran upravlja Društvo Svetopisemska družba Slovenije, Tržaška cesta 118, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Društvo).

»Donator« v teh pogojih poslovanja predstavlja vsako fizično ali pravno osebo, ki se odloči za donacijo preko spletne strani Društva ali na druge načine.

Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja, ki vključujejo tudi vse povezave in njihove sestavne dele ter potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

 1. Informacije o upravljalcu

Upravljalec in njegov naslov: Društvo Svetopisemska družba Slovenije, Tržaška cesta 118, 1000 Ljubljana.

Matična številka: 5826144000

Davčna številka: SI43017487

 2. Dokončna potrditev donacije

Donator se ob donaciji odloči za enkratno ali večkratno donacijo. Sam tudi izbere znesek donacije. Donacija je dokončno potrjena in zaključena, ko donator vnese vse podatke v obrazec na spletni strani in izvede plačilo.

 3. Možnost vračila donacije

Če želi donator vračilo donacije, mora to sporočiti Društvu v 8 dneh od opravljene donacije. Donacija bo povrnjena najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od donacije. Enkratne donacije bodo vrnjene v celoti, pri večkratnih pa zadnja prejeta donacija. Donacijo bomo vrnili na donatorjev tekoči račun.

Vračila donacij mora donator sporočiti izključno na elektronski naslov [email protected].

 4. Pogodba o donaciji

S potrditvijo donacije velja, da je med donatorjem in Društvom sklenjena pogodba o donaciji, ki jo sestavljajo ti pogoji poslovanja.

Društvo bo skladno z interno politiko shranilo podatke o donaciji ter druge spremne dokumentacije, ki je hranjena zaradi potreb skladnosti z davčno in/ali drugo relevantno zakonodajo ter zaradi potreb izvedb morebitnih inšpekcijskih, revizijskih in/ali drugih podobnih pregledov ter donatorju posledično ni na voljo. 

5. Izključitev odgovornosti

Društvo si pridržuje pravico, da zaradi vzdrževanja, tehničnih ali drugih težav začasno ali trajno onemogoči dostop do spletne strani. Društvo ni odgovorno za povrnitev morebitne škode ali stroškov, ki jih ima donator zaradi prenehanja, nedelovanja ali ovir pri delovanju spletne strani www.svetopismo.si.

Društvo ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati na donatorjevi strojni opremi, programski ali drugi opremi zaradi uporabe spletne strani. Donator mora sam zagotoviti ustrezno zaščitno opremo (redno posodobljen operacijski sistem, uporaba antivirusnega programa itd.) pred dostopom do spletne strani in njeno uporabo.

Donator mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo). Društvo ne odgovarja za škodo, ki bi donatorju utegnila nastati zaradi nepooblaščenega razkritja ali uporabe podatkov za registracijo.

Če zbrana sredstva presežejo potrebe posameznega projekta, se sredstva lahko porabijo za druge svetopisemske projekte v Sloveniji ali po svetu, ki jim sredstev primanjkuje, oziroma za splošno podporo delovanja Društva.

Pri donacijah za svetopisemske projekte po svetu ali za svetopisemske projekte v Sloveniji, ki jih ne izvaja Društvo, si Društvo pridržuje pravico, da si do 20% zbranih sredstev pridrži za kritje svojih administrativnih stroškov.

 6. Uporaba prava in pristojnost

Pravna razmerja med donatorji kot uporabniki spletne strani in Društvom kot upravljalcem spletne strani se urejajo v skladu s predpisi Republike Slovenije. Morebitni spori se rešujejo po mirni poti; če to ni mogoče, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.

7. Končne določbe

Neveljavnost katere koli določbe teh pogojev poslovanja, ne glede na razlog neveljavnosti, ne povzroči neveljavnosti teh splošnih pogojev kot celote. V takem primeru se neveljavna določba šteje za nezapisano, medtem ko ti splošni pogoji še naprej ostanejo v veljavi, brez neveljavne določbe.

Če so določbe teh pogojev poslovanja v nasprotju z določili posamične pogodbe med donatorjem in ponudnikom oz. dogovorjenih posebnih pogojev, veljajo določila posamične pogodbe oz. dogovorjenih posebnih pogojev.

Ti pogoji poslovanja pričnejo veljati 14. 11. 2017.